Bakgrunn
Matkasser er et fenomen som oppstod for omtrent 20 år siden, og studier viserat interessen for å teste ut matkasser i fremtiden er stor særlig blant unge. Nordmenn lever generelt en travel hverdag, og er stadig opptatt av å gjøre ting mer effektivt og på en enklere måte for å kunne spare tid. Planlegging og innkjøp av måltider er tidkrevende, og noe man ønsker å kutte ned på grunnet tidsklemmen. Hverdagshandlingen kan forårsake stress for mange, og flere benytter seg derfor av enklere løsninger som blant annet ferdigmat, take-away, matkasser og restaurantbesøk.
Bachelorprosjekt 2019UX-design / Westerdals
Konsept
Middagslur er en matkasse som tilbyr studenter en meny som dekker tre til fire middagsretter i uken, hvor kunden selv porsjonerer matmengden. Den viktigste markedsdiskriminatoren er at middagene lages av studenter for studenter. Det er kokkestudenter som utvikler oppskriftene, tester ut rettene og setter sammen råvarene. Studenter forstår studenter, de er i lik situasjon med sammenfallende behov. Middagslur ivaretar bærekraft og miljø ved at råvarene er kortreiste og sporbare. I tillegg er all emballasje resirkulert og nedbrytbar, og matkassene leveres med sykkelbud.